Dietoloģija – zinātne par racionālu ēšanu

Mēs piemeklējam ideālo svaru katram klientam.

Lai noturētu svaru, jāizmaina ēšanas sistēma uz visiem laikiem. Atcerieties: vecie paradumi – vecais svars, jaunie paradumi – jaunais svars. Vārds “diēta” grieķu valodā nozīmēja ‘dzīvesveids’. Nevar nepiekrist seno cilvēku gudrībai, jo sabalansēts uzturs un fiziskā aktivitāte ir vesela cilvēka dzīvesveida obligātas sastāvdaļas.

Personiskā uztura speciālista funkcijas

Nepareiza ēšana, nepietiekama fiziskā aktivitāte un kaitīgi ieradumi var izraisīt dažādu slimību attīstību, tostarp arī radīt lieko svaru un aptaukošanos. Tāpēc šobrīd, kad augstas kaloritātes ēdienu patēriņš ir kļuvis par savdabīgu “normu”, izveidot ieradumu pareizi ēst ir viens no svarīgākajiem cilvēkam, kuram nav vienaldzīga attieksme pret savu veselību.

Personīgā uztura speciālista pamatuzdevums ir izstrādāt katram pacientam individuālus veselīgas ēšanas principus un izveidot pareizu attieksmi pret pārtiku.

Art of Beauty ēšanas korekcijas programma iekļauj:

  • ķermeņa sastāva diagnostiku: vispārējais šķidruma sastāvs organismā, taukaudi, beztauku ķermeņa masa, muskuļu un skeleta masa, olbaltuma un minerālvielu sastāvdaļas;
  • asins sastāva laboratorisko diagnostiku, tostarp arī hormonālā statusa noteikšanu;
  • individuāla ēšanas plāna izstrādi;
  • pacienta dinamisku novērošanu visā svara korekcijas aktīvajā fāzē un tam sekojošajā sasniegtā rezultāta saglabāšanas posmā – ķermeņa svara bioimpedances analīzes parametru un asins sastāva laboratorisko analīžu uzraudzība.

Analīzes pirms konsultācijas pie uztura speciālista

  • klīniskās asins analīzes;
  • vispārējās urīna analīzes;
  • bioķīmiskās asins analīzes (lipīdu profils, transamināzes, tireotropais hormons, kreatinīns, glikozes līmeņa rādītāji, urīnskābe).

Pamatojoties uz analīžu datiem, uztura speciālists var papildus ieteikt veikt USG vairogdziedzerim, kuņģa-zarnu trakta orgāniem (aknas, nieres, zarnas, aizkuņģa dziedzeris, liesa), reproduktīvajai sistēmai (olnīcas, dzemde) un piena dziedzeriem. Varētu būt, ka tiks nozīmētas papildu asins analīzes.

Uztura speciālista pakalpojumi noteikti nepieciešami tiem, kuriem ir šādas problēmas:

  • pārlieku liela vai nepietiekama ķermeņa masa;
  • gremošanas sistēmas darbības traucējumi;
  • iedzimtas slimības, kas rūpīgi jāuzrauga vai kam nepieciešama īpaša diēta (celiakija, cukura diabēts, fenilketonūrija utt.);
  • nepieciešamība pielāgot pārtikas devas;
  • jebkuras akūtas vai hroniskas gastroenteroloģiskās slimības.

Personiskās ēšanas programmas efektivitāte

Uztura speciālista sastādītās ēšanas programmas ievērošanas rezultāti būs:

  • svara normalizācija;
  • asins bioķīmisko rādītāju uzlabošanās;
  • pareiza muskuļu un taukaudu attiecību sasniegšana;
  • organisma imūno funkciju nostiprināšana;
  • endokrīno, sirds un asinsvadu, kā arī gastroenteroloģisko sistēmu stāvokļa uzlabošanās;
  • figūras nepilnību korekcija;
  • kopējā dzīves tonusa paaugstināšanās;
  • psihoemocionālā stāvokļa normalizēšanās.

Kādas funkcijas veic uztura speciālists klīnikas procedūru kursa laikā?

Klīnikas uztura speciālists ir īpaši sagatavots speciālists ārstnieciskās ēšanas jautājumu risināšanai, ņemot vērā katra pacienta individuālās īpatnības.

Viņa galvenais uzdevums ir sastādīt pareizu, veselīgu, fizioloģiski sabalansētu un, galvenais, ērtu dzīves uzturu. Veselīgas ēšanas principus ievērot visu dzīvi var tikai tad, ja tie sastādīti, ņemot vērā cilvēka ieradumus, dzīves ritmu un garšas priekšrocības, ja sniedz piesātinājuma sajūtu un saglabā veselību.

Uztura speciālists noteikti ņem vērā esošās saslimšanas un kopējo veselības stāvokli. Pat nelielas novirzes, kas parādās tikai asins analīžu laboratoriskajos rezultātos vai ultraskaņas izmeklējumā, ir iemesls ēšanas devu izmaiņām.

Kas vēl ietilpst uztura speciālista pienākumos?

Pēc pamata devu sastādīšanas intensīvo procedūru laikā otrais svarīgais uztura speciālista uzdevums ir apmācīt pacientu, pastāstot viņam racionālas ēšanas principus un likumus. Tā nav tikai vispārēja saldo vai trekno ēdienu izslēgšana no uztura, bet paskaidrojums, kāpēc un cik daudz Jums nepieciešamas olbaltumvielas, tauki, ogļhidrāti un mikroelementi.

Klīnikas uztura speciālists paskaidro, kādus produktus kategoriski nedrīkst izslēgt no uztura, ka var ēst vakarā un kā uz organismu iedarbojas noteikti pārtikas produkti. Un tikai pēc tam, kad Jūs zināt, kas un kā notiek, Jūs varat pieņemt apzinātu lēmumu.

Kā izpaužas nozīmētā uztura speciālista noteikto uztura devu individualitāte?

Lai izveidotu pareizu, racionālu ēšanu, uztura speciālists balstās uz diagnostikas datiem, laboratoriju analīzēm un to, vai ir kādas saslimšanas. Piemēram, ja ir augsts holesterīna līmenis, kas bieži novērojams personām ar lieko svaru, no uztura jāizslēdz produkti ar augstu holesterīna saturu, bet pacientiem, kuriem ir cukura diabēts, nepieciešama pilnīga uztura korekcija. Bet viens pacients var slimot ar cukura diabētu, un viņam var būt arī augsts holesterīna līmenis, līdz ar to katra pacienta individuālais uztura plāns var saturēt dažādu ārstniecisko paņēmienu elementus, kas nepieciešami konkrēti viņam.

Kādas figūras korekcijas programmas piedāvā mūsu klīnika?

Mēs piedāvājam programmas, kurās ir gan aparātu, gan manuālās un injekciju figūras un svara korekcijas metodikas, kas palīdz nostiprināt ar diētu sasniegtos rezultātus. Tās arī palīdz novērst svara samazināšanas blakusefektus, piemēram, ādas izstiepšanos vai ļenganumu.

Art of Beauty padomi

  • Sabalansēts uzturs ir veselības ķīla. Tāpēc ir ļoti svarīgi ēst sabalansēti, lai organisms saņemtu visus tam nepieciešamos vitamīnus un mikroelementus.
  • Jebkuri ierobežojumi organismam ir stress. Krasa pierastā uztura maiņa var kļūt par nopietnu veselības problēmu iemeslu.
  • Katru rītu (tukšā dūšā) izdzeriet glāzi silta ūdens – tas pamodinās organismu, un “iedarbinās” gremošanas procesu. Dienas laikā dzeriet pēc iespējas vairāk ūdens.
  • Vielmaiņas normalizācijai nepieciešams ēst nelielas porcijas ik pēc 3 stundām. Vakariņas ēdiet 3 stundas pirms miega.
  • Katrai pamata ēdienreizei jāsatur olbaltumvielas, kompleksie ogļhidrāti un šķiedrvielas.
  • Pārtikas šķiedrvielas ir ēdamas, bet nesagremojamas augu produktu daļas, pie kurām pieder augļi, dārzeņi, graudaugi un pākšaugi. Šķiedrvielas stimulē zarnu darbību, palīdzot gremošanai, un piedalās organisma attīrīšanas procesos. Katru dienu jālieto produkti, kas kopā satur 30 g šķiedrvielu.
  • Obligāta ir fiziskā slodze, ne mazāk par 40 minūtēm pastaigas dienā.

Individuālās svara samazināšanas un figūras korekcijas programmas

Dietoloģija Art of Beauty veidota uz individuālo sabalansēta uztura programmu izmantošanu, ko izstrādā uztura speciālists, pamatojoties uz veiktās kompleksās apsekošanas rezultātiem. Svara samazināšanas programmā ietilpst organisma diagnostika. Īpaša uzmanība tiek piešķirta šķidruma stāvoklim organismā, tauku proporcionālajam sastāvam un muskuļu un kaulu masai.

Pieteikties procedūraiDietoloģija